Omgeving

Alles wat u nodig heeft vlakbij

Het nieuwbouwproject is gelegen tussen de Havenstraat aan de noordzijde, de Prins Bernhardlaan aan de oostzijde, het voormalige NUON- terrein aan de zuidzijde en het station aan de westzijde.
 
Rondom de Nieuwe Havenstaat vindt u alles wat u nodig heeft om lekker te kunnen leven. Met z’n tweetjes of als (jong) gezin.
Het winkelcentrum voor uw dagelijkse boodschappen, restaurants, sportfaciliteiten zijn op korte afstand. En met de kinderen loopt u in een paar minuten naar de basisschool. Overige voorzieningen, zoals de tandarts of huisarts, vindt u ook vlakbij.
 
Op deze locatie is het straks heerlijk wonen met het centrum en treinstation op loopafstand. Trekt u er liever op uit met de auto? In een paar minuten rijdt u al op de snelweg.

Alphen aan de Rijn

Alphen aan de Rijn is uitgegroeid tot een populaire plek om te wonen vanwege de centrale ligging. Steden als Amsterdam, Utrecht en Rotterdam zijn zowel met de trein als met de auto goed bereikbaar. Het station van Alphen aan den Rijn ligt op 2 minuten fietsen.

Gezellig shoppen

Of je nu naar de diverse winkelcentra wilt of toch liever de gezelligheid van het Stadshart opzoekt; het kan allemaal. Op de Lage Zijde prijkt het oude Nutsgebouw. Dit karakteristieke gebouw dient als onderkomen van een grand-café, een restaurant en een bakker. Winkelcentrum De Aarhof biedt een mooie mix aan winkels.

Rijk uitgaansleven

Voor het nachtleven hoeft u de stad niet uit; in één van de cafés kunt u heerlijk op stap. De Nieuwe Havenstraat ligt in het centrum, dus de auto laat je lekker thuis. Hoe heerlijk is dat! Ook biedt Alphen het hele jaar door veel verschillende jaarlijks terugkerende sport-, festival-, horeca- en evenementen. Voor elk wat wils!

Ook cultuur is volop aanwezig in Alphen: van de vele ateliers en de kunstuitleen tot aan Theater Castellum, het Productiehuis en natuurlijk het Parktheater, het oudste theater, gelegen in één van de meest karakteristieke gebouwen die Alphen aan den Rijn rijk is.

Natuur, recreatie & sport

Ervaar de weelderige natuur van het Groene Hart. Je wandelt of fietst hier zo de polder in, maar ook met de boot kun je alle kanten op. Alle vaarroutes zijn op elkaar afgestemd waardoor de Nieuwkoopse Plassen, De Langeraarse Plassen, de Zegersloot en het Braassemermeer makkelijk te bereiken zijn. Denk ook eens aan een boottocht in westelijke richting, naar Leiden, de stad van ontdekkingen. Vanaf het water is Leiden ineens een totaal andere, maar niet minder mooie stad. Of wat te denken van Boskoop.
 
Park Zegersloot is het grote groene gebied aan de oostkant van Alphen aan den Rijn. Centraal in het park ligt de Zegerplas. Op en rond het meer is veel ruimte voor natuur- recreatie. Zo wordt er gesurft, geskied, gezeild en gevaren op, gedoken en gezwommen ín de Zegerplas. Om en nabij de plas zijn meerdere horecagelegenheden waar van een hapje of een drankje kan worden genoten. Bezoek eens Wet ’n Wild. Naast een jonge, frisse horecagelegenheid ook nog eens een perfecte plek voor recreatie met verschillende faciliteiten om te watersporten op de Alphense Zegerplas. 
Sportpark De Bijlen ligt net als het tenniscentrum Nieuwe Sloot en de sportschool aan de rand van de wijk. Hier loop je dus zo naartoe. Aan de zuidkant van het park bevinden zich de faciliteiten van sportverenigingen: voetbal, hockey, korfbal, American football, bowling en fitness. Met natuur er tussen in.

Lekker naar school

In de omgeving liggen tal van basisscholen en middelbare scholen, allemaal letterlijk op een steenworp afstand. Volop mogelijkheden dus.

Menu